νοσοκομειο χαλκιδας παιδιατρικη
Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ο Γιάννης Δραγασάκης σημείωσε πως όσοι λένε ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε ρύθμιση του χρέους, όσοι λένε ότι δεν χρειάζεται να τηρηθεί η συμφωνία για το χρέος και αντιδρούν, είναι εκείνοι που θέλουν τη χώρα δεμένη και υπό επιτροπεία.
νοσοκομειο χαλκιδας παιδιατρικη
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όχι απλώς διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια για 4ο Μνημόνιο αλλά υπογράμμισε πως πρέπει όλοι να κάνουμε ό, τι περνάει από χέρι μας, για να αποτρέψουμε ακόμη και τη συζήτηση ενός τέτοιου ενδεχομένου.
«Δεν αντέχει η κοινωνία, είναι παράλογο να συζητάμε για 4ο μνημόνιο, έπρεπε ήδη να είχαμε φύγει από τα μνημόνια διότι αποδείχθηκαν προβληματικές συνταγές. Δεν είναι φόβος που θα κινητοποιήσει μια κοινωνία αλλά η προσδοκία ενός καλύτερου μέλλοντος. Η Ευρώπη δεν μπορεί να ενοποιηθεί με τον φόβο», είπε ο Γιάννης Δραγασάκης.
facet στα ελληνικα
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και στην κρίσιμη αυριανή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, σημειώνοντας ότι όσες πολιτικές δυνάμεις δεν συμπράξουν για τη συγκρότηση του ΕΣΡ θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το θεσμικό κενό το οποίο θα υπάρξει, ενώ απαντώντας για τις αντιδράσεις των κομμάτων αναφορικά με την πρόταση για τον Βύρωνα πολύδωρα, τόνισε ότι στον βαθμό που η πρόταση του κ. Πολύδωρα και η διαθεσιμότητά του θα βοηθήσει να βρεθεί λύση, έχει καλώς, εάν ωστόσο και σ΄αυτή την περίπτωση δεν είναι δυνατό να βρεθεί λύση «τότε θα πρέπει να αναζητηθεί κάποιοα άλλη πρόταση».
φουσκωτα στρωματα camping
Τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα
«Έχουμε μια συμφωνία πίσω μας η οποία λέει ότι θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά η πρώτη αξιολόγηση. Η πρώτη αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί, άρα έχουμε μπει στην τροχιά αυτής της απόφασης. Η απόφαση λέει ότι υπάρχουν τριών ειδών μέτρα, τα άμεσα - τα βραχυπρόθεσμα, τα οποία δεν είναι υποχρεωτικό οι διάφορες χώρες της Ευρώπης να τα πάνε στα κοινοβούλιά τους. Δηλαδή, μπορεί να είναι τεχνικές διαρρυθμίσεις αλλά σημαντικές, για παράδειγμα να είναι σταθερό το επιτόκιο κάποιων δανείων. Αυτό είναι το πρώτο κεφάλαιο. Το δεύτερο κεφάλαιο είναι μέτρα τα οποία θα παρθούν μετά το 2018 αλλά θα πρέπει να διευκρινισθούν από τώρα ούτως ώστε όποιος θέλει να επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα, να γνωρίζει το μέλλον και να κρίνει. Αυτά προβλέπονται από τη συμφωνία. Εμείς αυτά διεκδικούμε και γι΄αυτά παλεύουμε», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
«Λένε ορισμένοι "μα το χρέος δεν είναι το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας, είναι οι μεταρρυθμίσεις". Κάνουν λάθος, διότι το χρέος όπως είναι σήμερα είναι ένα βαρίδι στα πόδια της χώρας. Δεν μπορούμε να δανειστούμε και πρέπει κάθε φορά να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με τις δόσεις, με τα μνημόνια. Είμαστε μια χώρα υπό επιτήρηση, υπό επιτροπεία. Και άρα όποιοι λένε λοιπόν ότι το χρέος δεν είναι σοβαρό ζήτημα και μπορεί να περιμένει, στη δική μου ερμηνεία, είναι πως κατά βάθος το πρόβλημα είναι πως θέλουν τη χώρα να είναι δεμένη», είπε ο Γιάννης Δραγασάκης σημειώνοντας μάλιστα ότι «και μέσα στην Ελλάδα ακούγονται κάποιες παράξενες απόψεις, ότι το θέμα είναι οι μεταρρυθμίσεις και δεν είναι το χρέος».
«Όποιος αντιδρά στη ρύθμιση του ελληνικού χρέους σημαίνει ότι κατά βάθος θέλει την Ελλάδα υποταγμένη και υποχείριο άλλων δυνάμεων και άλλων επιλογών. Διότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό επιχείρημα σήμερα ενάντια στη ρύθμιση του χρέους», επέμεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Τα σενάρια για 4ο Μνημόνιο
Ερωτηθείς για το σενάριο να πάμε σε 4ο Μνημόνιο αλλά και τις δηλώσεις Σόιμπλε αναφορικά με το ελληνικό χρέος, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε πως «ο κ. Σόιμπλε, όσο σεβαστός και σοβαρός και να είναι, είναι μια φωνή. Και η άποψη αυτή δεν είναι πλέον κυρίαρχη στην Ευρώπη».
«Υπάρχουν αποφάσεις οι οποίες προβλέπουν άμεσα μέτρα για το χρέος μέχρι το τέλος του χρόνου, που θα ανακοινωθούν, είναι υπό επεξεργασία από τον ESM και τον δικό μας ΟΔΔΗΧ, είναι άλλα μέτρα που θα πρέπει να διευκρινισθούν και από αυτά συναρτάται τι θα κάνει και το ΔΝΤ. Αυτά τα δεύτερα θα τα δούμε μετά τις αρχές του Δεκέμβρη, τι θα γίνει», πρόσθεσε και σημείωσε οι αποφάσεις στις Βρυξέλλες, παίρνονται μέσα από τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται. «Εμείς επιδιώκουμε και είναι θετικό ότι δεν είμαστε μόνοι πια στην Ευρώπη, επιδιώκουμε τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες και συμμαχίες λέγοντας ότι ο τρόπος που θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χρέους για την Ελλάδα θα καθορίσει τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί και το χρέος των Ιταλών, των Πορτογάλων, Ισπανών ακόμη και Γάλλων. Διότι το πρόβλημα του χρέους είναι πανευρωπαϊκό», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπογράμμισε: «Έτσι προχωράμε και γι΄αυτό θέλουμε να υπάρχει και ένα μέτωπο συμπαγές μέσα στη χώρα. Βεβαίως θα έχουμε τις διαφορές μας, τις κομματικές αντιπαραθέσεις. Αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι στο θέμα τού να μειώσουμε το χρέος ή στο θέμα τού να ελαφρύνουμε αυτό τον κορσέ της επιτροπείας, θα ήταν για μένα έκπληξη αν υπάρχει Έλληνας ή πολιτική δύναμη που να μιλάει διαφορετικά».
«Δεν προβλέπει νέο πρόγραμμα η συμφωνία που έχουμε υπογράψει. Δεν προβλέπει νέο πρόγραμμα ο όλος σχεδιασμός που έχουμε εμείς ως κυβέρνηση. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα μιλούν για 4ο πρόγραμμα, για 5ο πρόγραμμα», είπε ο κ. Δραγασάκης.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου